Makelaar noemt cliënt slecht. Wat er dan gebeurt, laat je geloven in karma!

Het is triest om te zien hoe racisme nog steeds zo gewoon is in deze tijd! Racisme en discriminatie hebben nooit iemand ver in het leven gebracht. Net zoals deze racistische makelaar die een van de beste deals verloor die hij ooit had kunnen krijgen.

Het slachtoffer van deze discriminatie was Bhai Hafiz Angullia, een zakenman uit Singapore. Bhai was op zoek naar een ruime woning om wat van zijn oude meubels, muziekuitrusting, oude vloermaterialen (van zijn bedrijf) en andere waardevolle spullen in op te bergen.

De gediplomeerde van Harvard vond een mooie woonbungalow weg van Oostkustweg die betaalbare huur had. Het was ook slechts twee minuten rijden van zijn huidige huis. Dus stuurde hij een sms naar de makelaar voor een afspraak. In de boodschap had Bhai duidelijk gemaakt wat zijn bedoelingen waren met het huis.

Hij zei,

“Ik zou misschien een of twee slaapkamers onderverhuren om de huur een beetje te compenseren, want ik zal het niet als een werkend kantoor gebruiken en het is voornamelijk voor opslag.”

“Ik dacht dat het praktischer is om voor zo’n huis 1 of 2 slaapkamers te huren. Het is sowieso een geland huis, met grote slaapkamers. “

De agent klonk erg aardig en behulpzaam in zijn antwoord, zoals hij zei,

“Hallo meneer Bhai, de eigenaren zullen daar GEEN problemen mee hebben. Ben je vrij om me om 15.30 uur op de afdeling te ontmoeten?”

Natuurlijk was Bhai daar goed mee en toen de tijd aanbrak, gooide hij een simpel T-shirt, korte broek en gleed hij gewoon op zijn sloffen. Hij nam niet echt de moeite om zich te verkleden, want het zou toch een korte ontmoeting in de buurt van zijn huis zijn geweest.

Toen Bhai het huis in kwestie naderde, zag hij dat de agent uitstapte uit een Uber of Grab-auto. Hij zag eruit alsof hij vijftig was en was gekleed in een shirt met korte mouwen en een spijkerbroek.

De agent opende vervolgens de poort naar de veranda van de auto toen Bhai met zijn auto naar de ingang van het huis reed. Op een gegeven moment draaide de agent zelfs een beetje om terwijl hij de roosters aan de hoofdingang ontgrendelde en een vriendelijke ‘hallo’ richting Bhai gaf.

Bhai schakelde zijn motor uit, stapte uit en sloot de auto. Terwijl hij naar zijn agent liep, merkte hij dat er iets niet klopte. Hij zei,

“Ik merkte dat de glimlach die hij op had, vervaagd was en het welkomstgebaar dat hij me gaf terwijl ik nog in mijn auto zat, nu een nonchalant ding was geworden.”

 

Toch, Buma, de goed gemanierde man die hij is, gaf een hoffelijke groet, maar de reactie van de makelaar blies Bhai weg.

De agent zei,

“U bent de heer Bhai ah? Je bent geen Chinees? Wat wil je precies in het huis opslaan?”

 

“Als u illegale activiteiten uitvoert of iets illegaals opslaat, ah, dan hebben mij, als agent en de eigenaren geen problemen om de politie bij u te bellen!”

De zakenman kon zijn oren niet geloven. Het kostte hem een ​​stevige 2 seconden om zich te verzamelen voordat hij naar de racistische man liep en hem vertelde.

“F * ck jou, jij stuk stront. Je hebt veel geluk dat je een oude man bent. “

Toen ging hij verder naar huis.

In deze tijd van vandaag, vooral in een land van de eerste wereld zoals Singapore, is het verbazingwekkend hoe wijdverspreid racisme is.

Helaas voor de oudere man had hij een grote kans verloren om een ​​deal te sluiten door gewoon een racistisch persoon te zijn. Als hij Bhai niet had gediscrimineerd op basis van zijn uiterlijk en ras, zou hij een goede deal hebben gemaakt.

We moeten allemaal leren om mensen niet te discrimineren op basis van de kleur van hun huid! Doe dat niet met mensen, oké … geen goede leh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *